Școala Securității pentru copii regională – Ungheni 2018, “Împreună reducem riscurile”, ediția 2018, este un proiect inițiat la propunerea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, având ca scop prevenirea victimizării copiilor în situații excepționale și asigurarea unui mediu protector și sigur, familiarizarea lor cu  subdiviziunile MAI.

Astfel, la 11-12 mai curent, tineri din Ungheni, Nisporeni și Călărași și-au măsurat puterile, capacitățile și cunoștințele prin diferite concursuri organizate de reprezentanții  Direcției  Situații Excepționale Ungheni.

La eveniment au fost prezenți Dna Ludmila Guzun, președintele raionului, Dnl Golovaci Sergiu Ilie, șef adjunct serviciu, șef al Direcției Resurse Umane al serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale al MAI și alte oficialități ale orașului și raionului.

Au participat -10 echipe, dintre care 7 – din raionul Ungheni, 2 – din raionul Călărași și 1 – din raionul Nisporeni.

Echipa ,,Salvatorii” de la L.T.Gheorghe Asachi, m.Ungheni au luat locul – I;

Echipa ,,Ice Breakers” de la L.T. Vasile Alecsandri, m.Ungheni au luat locul – II;

Echipa ,,Voluntarii” de la L.T.Vasile Alecsandri, orașul Călărași au luat locul – III.

Menționez, această activitate va avea loc pe tot parcursul lunii mai în Republica Moldova, cu genericul “Împreună reducem riscurile”, are drept scop instruirea copiilor, dar și a tinerilor, privind  activitatea pompierilor. Urmează ca tinerii să deprindă tehnici de acordare a primului ajutor, reacționare corectă la lichidarea incendiilor simulate, în situații de risc și cele excepționale, tehnici de orientare și autoapărare.