Astăzi, 05 aprilie, curent, în sala de protocol a Consiliului raional Ungheni, a fost semnat contractul de finanțare la proiectul ”Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L 392 Ungheni-Cetireni-Alexeevca”.

În cadrul întrevederii, vicepreședintele raionului Ungheni, Brînză Alexandru, s-a întâlnit cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Centru și partenerii în proiect: primăriile Ungheni, Cetireni, Alexeevca, Unțești și Florițoaia Veche. S-au pus în discuție drepturile și obligațiunile actorilor implicați, termenul de execuție al lucrărilor, contribuția primăriilor vizate de proiect,  de unde se vor începe lucrările propriu-zise ș.a.

Proiectul ”Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L 392 Ungheni-Cetireni-Alexeevca” este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională,  astfel pentru anul 2017 au fost alocați 7 mln lei. Totodată, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a alocat 3 mln lei; contribuția Consiliu raional Ungheni, conform  Deciziei nr. 1.2 din 23.02.2017, este de 1 mln 176,3 mii lei; la moment se discută  contribuția  primăriilor implicate în proiect.

Directorul ADR Centru, Valeriu Jardan, a asigurat că lucrările de reabilitare ale drumului  vor începe în perioada  mai – iunie a anului în curs.

Pentru detalii accesați:

http://adrcentru.md/libview.php?l=ro&idc=340&id=2988&t=/Noutati/A-fost-semnat-contractul-de-finantare-in-cadrul-proiectului-Reabilitarea-infrastructurii-de-transport-pe-traseul-L392-Ungheni-Cetireni-Alexeevca