Despre activitatea Direcției Situații Excepționale  pe perioada a 6 luni a anului 2017, s-a vorbit, astăzi,  în cadrul ședinței de bilanț al DSE Ungheni. Potrivit șefului direcției, Oleg BLIȘCEAC, pe parcursul a 6 luni a anului curent au fost emise 45 Dispoziții al Președinților raioanelor, care au vizat activitatea Direcției SE Ungheni, Secțiilor SE Călărași și Nisporeni în domeniul protecției civile și apărarea împotriva incendiilor. Dintre care, Direcția SE Ungheni – 17, Secția SE Călărași – 13 și Secția SE Nisporeni – 15.

Tot în perioda acestor 6 luni pe teritoriul raionului Ungheni au avut loc 9 situații excepționale, cum ar fi 6 situații cu caracter tehnogen (depistarea munițiilor neexplodate) și 3 cu caracter natural (ninsoare puternică și ploi torențiale cu vânt puternic), paguba fiind estimată la 8 mln 782 mii 068 lei. „În domeniul apărării împotriva incendiilor, în perioada vizată, Direcția SE Ungheni a efectuat 196 intervenții, cu 36% mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Prejudiciul material în urma incendiilor constituie suma de 89400 lei, iar datorită intervenției pompierilor au fost salvate bunuri materiale în valoare de 1.355.000 lei”, a menționat Oleg BLIȘCEAC.

Președintele raionului Ungheni, Ludmila GUZUN, în cadrul ședinței a specificat despre importanța colaborării eficiente dintre Consiliul raional și Direcția SE Ungheni. Inclusiv, și despre parteneriatul  consiliului cu Jogeva, Estonia și Kaarina, Finlanda, datorită căruia direcția a fost dotată cu 2 autospeciale. „Ne propunem ca în urma parteneriatului Consiliului raional Ungheni cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență a județului Iași să realizăm măsuri concrete în scopul dotării direcției date. De altfel, suntem în permanentă căutare de surse materiale pentru a îmbunătăți serviciul Dstră.”, a afirmat Ludmila GUZUN.

De notat, Direcția Situații Excepționale Ungheni are un efectiv limită de 119 persoane, dintre care : 29 – corpul de comandă, 88 – efectiv de trupă și 2 – salariați civili.