Pe data de 23  iunie a avut loc ședința extraordinară a Consiliului raional Ungheni. În cadrul ședinței au fost propuse pentru adoptare 12 chestiuni de pe ordinea de zi printre care chestiunea cu privire la angajarea de la BC Victoriabank SA a unui împrumut pentru cheltuieli capitale; despre modificarea Deciziei nr. 2/2 din 14.04.2016 cu privire la aprobarea Programului lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor publice locale pe anul 2016; cu privire la participarea în calitate de partener al Primăriei or.Ungheni, al Consiliului raional Călărași, al CR Fălești, al CR Nisporeni, al primăriei orașului Cornești în proiecte de infrastructură din apelul III de finanțare al fondului Național de Dezvoltare Regională ș.a.

Preşedinta raionului,  Ludmila Guzun, a mulţumit consilierilor pentru participarea și implicarea activă în lucrul comisiilor de specialitate şi la şedinţa extraordinară. După care a felicitat colegii cu   Ziua funcționarului public și le-a urat  performanțe în tot ceea ce fac pentru binele comunității și pentru dezvoltarea unei administraţii moderne şi eficiente.

Felicitări și urări de bine a rostit, la rîndul său, reprezentantul guvernului în teritoriu, Ion Harea, după care a acordat diplome din partea guvernului Republicii Moldova funcționarilor publici care s-au remarcat prin profesionalism în activitatea sa: Ludmila Ursatiev, șef Secție economie și reforme; Vera Pușcașu, secretara Consiliului local Măcărești; au mai fost acordate diplome de gratitudine Tatianei Sîrbu, secretar Consiliul local Hîrcești și lui Tudor Gavriliuc, secretar Consiliul local Ungheni.

La final de ședință consilierilor a fost prezentat un raport privind activitatea Centrului de criză în monitorizarea situației în cele 10 localități afectate de ploaia torențială de grindina din  18 iunie și graficul de aprovizionare cu ardezie a sinistraților.

În ceea ce privește situația financiară, la moment în bugetul Consiliului raional Ungheni  sînt 10 mln 200 mii lei.  În acest context s-a luat decizia   să fie achitate concediarele pedagogilor în două tranșe, a subliniat președinta.