În cadrul şedinţei operative de astăzi, 16 februarie curent, a preşedintelui raionului cu vicepreşedinţii raionului, secretarul Consiliului raional şi şefii direcţiilor, secţiilor din subordinea Consiliului raional, dl preşedinte al raionului Iurie Toma, a salutat prezenţa, după care s-a trecut la ordinea de zi propriuzisă.

Ne bucură faptul că, săptămîna precedentă am avut parte doar de o situaţie excepţională, şi anume o deblocare.

Domnul Tudor Rădeanu, şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, ne aduce la cunoştinţă, că pe parcursul săptămînii precedente s-au desfăşurat un şir de activităţi importante. Una din aceste activităţi vizează cîştigarea unui proiect foarte important:”Aş vrea să te invit la dans”, destinat tinerilor cu dizabilităţi locomotorii. Este un proiect cu o deosebită însemnătate şi o premieră pentru raionul Ungheni. Un grup de tineri cu dizabilităţi vor forma o trupă de dansatori (dansuri moderne), fiind ajutaţi de persoane speciale, profesionişti în domeniu.

Domnul Alexandru Ciuvaga, şeful Direcţiei Învăţămînt Tineret şi Sport, ne informează despre finalizarea procesului de susţinere a olimpiadelor raionale. Analizînd participarea elevilor, se poate afirma că în acest an procentajul elevilor ce au participat la olimpiadele raionale este unul mai mare decît în anii precedenţi. Tot dumnealui menţionează că deja încep pregătirile listelor candidaţilor la examenul de BAC 2015.

Dna Lidia Crăciun, şef Spitalul raional Ungheni ne aduce la cunoştinţă, că situaţia la moment nu este una satisfăctoare, avînd în vedere fluxul mare de pacienţi la spital. La situaţia de astăzi, sunt internaţi 28 de pacienţi diagnosticaţi cu gripă, nemaivorbind de virozele respiratorii şi cazurile de pneumonie înregistrate. De aceea, este nevoie de maximă prudenţă şi atenţie sporită la sănătatea noastră.

Doamna Iulia Pancu, vicepreşedintele raionului Ungheni, ne aduce la cunoştinţă despre vizita de lucru efectuată în judeţul Vaslui România, împreună cu dna Violeta Petre, director CRAI, şi dra Ludmila Ursatiev, şef Secţia economie şi reformă. Scopul vizitei a fost discutarea posibilităţilor de colaborare, de altfel s-a vorbit despre un proiect de Acord între Consiliul raional Ungheni şi Consiliul Judeţean Iaşi. Tot în cadrul vizitei s-a pus accent pe discutarea posibilităţilor de atragere a investiţiilor şi pe relaţiile internaţionale. A fost prezentat planul de acţiuni a Consiliului raional Ungheni pentru anul 2015, urmînd ca în cel mai apropiat timp, colegii de la Consiliul Judeţean Vaslui, să prezinte şi planul lor de activităţi pentru a participa în comun la cele vizate.

Tot dna vicepreşedinte ne vorbeşte despre şedinţa de lucru în cadrul Ministerului Mediului, unde s-a discutat despre opţiunile de identificarea amplasamentului depozitului regional de deşeuri. În acest sens, au fost examinate oportunitățile amplasamentelor din localităţile Florițoaia, Cetireni, Todireşti şi Zagarancea. Pentru moment, condiţiile necesare le întruneşte comuna Floriţoaia Veche, iar experţii în domeniu urmeză să expună rezultatele.

Direcţiile şi Secţiile din subordinea Consiliului raional Ungheni, îşi desfăşoară activitatea conform planului de lucru, oferind cetăţenilor audienţe şi consultări. La finele şedinţei, domnul Iurie Toma, preşedintele raionului, a urat tuturor o sapătmînă cît mai reuşită.