În cadrul şedinţei operative de astăzi, 23 februarie curent, a preşedintelui raionului cu vicepreşedinţii raionului, secretarul Consiliului raional şi şefii direcţiilor, secţiilor din subordinea Consiliului raional, dl preşedinte al raionului Iurie Toma, a salutat prezenţa, după care s-a trecut la ordinea de zi propriuzisă.

Săptămîna precedentă, cu părere de rău, am avut parte de patru situaţii excepţionale (incendii), în localităţile Todireşti, Unţeşti, Novaia Nicolaevca, or. Ungheni. În acest context, preşedintele raionului, domnul Iurie Toma vine cu un îndem în ceea ce priveşte măsurile de prevenire a incendiilor, atenţia sporită şi maximă prudenţă, deoarece viaţa are prioritate.

             Domnul Tudor Rădeanu, şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, ne aduce la cunoştinţă, că pe parcursul săptămînii precedente s-au desfăşurat un şir de activităţi importante, printre care şi vizita viceministrului muncii, protecţiei sociale şi familiei, domnul Sergiu Sainciu, care a efectuat vizite în teritoriul raionului Ungheni. Pe parcursul săptămînii sunt preconizate activităţi şi seminare destinate persoanelor cu dizabilităţi.

        Domnul Alexandru Ciuvaga, şeful Direcţiei Învăţămînt Tineret şi Sport, ne informează că au fost întocmite listele cu candidaţii la examenele de BAC din acest an, unde figurează 950 de candidaţi.Tot dumnealui ne aduce la cunoştinţă că la moment, urmează perioada testărilor pentru elevii claselor a 4-a, a 9-a şi a 12-a. În această săptămînă Direcţia va avea un şir de activităţi printre care consiliul administrativ şi consiliul consultativ. Deasemenea se vor desfăşura concursurile pentru ocuparea funcţiilor vacante de manager preşcolar la gradiniţele din Cetireni şi Floriţoaia Veche.

Doamna Lidia Crăciun, şef Spitalul Raional Ungheni, ne informează că incă mai persistă carantina de gripă sezonieră.

Doamna Eugenia Baroncea, şef Secţia Raională Cultură ne aduce la cunoştinţă că săptămîna trecută s-au desfăşurat un şir de activităţi culturale, printre care şi concursul Tu eşti altarul vieţii mele, organizat în ajun de sărbătoarea Dragobetelor, avînd drept scop consolidarea relaţiilor de dragoste şi promovarea familiilor model din raion.

           Tot dumneaei ne informează că pe parcursul lunii martie se vor desfăşura numeroase concursuri, recitaluri şi concerte cu ocazia lunii lui mărţişor, iar cu această ocazie sunt invitaţi toţi unghenenii, de la mic la mare, la casele de cultură din localităţile lor.

        Direcţiile şi Secţiile din subordinea Consiliului raional Ungheni, îşi desfăşoară activitatea conform planului de lucru, oferind cetăţenilor audienţe şi consultări. La finele şedinţei, domnul Iurie Toma, preşedintele raionului, a urat tuturor o sapătmînă cît mai reuşită.