Ghenadi MITRIUC, președintele raionului Ungheni a participat astăzi, 11 octombrie la prima ședință ordinară a Platformei de Cooperare Economică Teritorială Intercomunitară Ungheni.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost expuse următoarele subiecte:
– Platforma de Cooperare Economică Teritorială Intercomunitară Ungheni: scop, obiective, acțiuni,
Veaceslav Bulat, Manager de proiect Dezvoltare Locală, Programul EU4Moldova: Regiuni cheie;
– Alegerea co-președinților PCTEI Ungheni,
Înaintare candidați, Dezbateri. Vot;
– Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Ungheni pentru perioada 2022-2030,
Ludmila Ursatiev, Șef Secția Economie și Reforme, CR Ungheni;
– Prezentarea Portofoliului de Proiecte Investiționale ale Regiunii Ungheni,
Lucia Ușurelu, ProEntrace.

Președintele a menționat: Semnând Acordul de asociere în anul 2021, de fapt, am reconfirmat intenția de a depune eforturi și în continuare pentru a asigura:

dezvoltarea economică a raionului Ungheni, crearea unui climat investițional favorabil și dezvoltarea durabilă a tuturor localităților din raion.

Împreună vom identifica problemele de dezvoltare socio-economică a comunităților noastre și de impulsionare a dezvoltării economice locale, vom conjuga eforturile de identificare în comun a celor mai eficiente modalități de dezvoltare socio-economică a comunităților noastre pe care le administrăm, asigurând prin toate acțiunile noastre o contribuție majoră la îmbunătățirea calității vieții și asigurarea unui nivel înalt de trai a cetățenilor comunităților noastre.

Din partea Consiliului raional Ungheni, vă asigur de toată deschiderea în acest proces, căci doar împreună dezvoltând economia locală, putem spera la o dezvoltare durabilă a comunităților.

Autor: Casian Ilinca, specialist principal, Aparatul președintelui raionului