În conformitate cu ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, nr.93 din 05.02.2021, cu privire la implemenatea Planului Național de imunizare anti-COVID-19 și în temeiul Dispoziției nr. 418 din 03.06.2021, în dimineața acestei zile, în sala de ședințe a Consiliului raional Ungheni a avut loc seminarul de instruire privind comunicarea și informarea populației generale despre vaccinarea împotriva COVID-19.
Din cadrul Consiliului raional Ungheni a participat vicepreședinta raionului, dna Tatiana Lazar, reprezentanți din toate instituțiile medicale din raionul Ungheni și ai Centrelor de Sănătate din Călărași și Nisporeni.
Pe ordinea de zi au fost expuse următoarele întrebări:
1. Vaccinarea împotriva COVID-19 (cifre și informații despre procesul național de vaccinare);
2. Procesul de comunicare corectă despre vaccinarea împotriva COVID-19. (Tehnici, instrumente și materiale disponibile);
3. Elemente tactice de comunicare cu media și publicul larg (identificarea publicului țintă, identificarea subiectelor de criză, analiza canalelor de comunicare, mesaje, evoluția publică).
Tatiana Lazar a mulțumit reprezentanților din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru informațiile utile și tuturor celor prezenți pentru participare și implicare.

Autor: Casian Ilina, specialist principal, Aparatul președintelui raionului