La seminarul de prezentare a constatării în vederea evaluării cheltuielilor publice și a responsabilității financiare care s-a desfășurat astăzi, 25 octombrie, în incinta Consiliului raional Ungheni s-a pus accent pe prezentarea și gestionarea eficientă, și în continuare a bunului și a banului public.

Vicepreședinta raionului, dna Tatiana Lazar a menționat – un lucru foarte util pentru activitatea noastră – Evaluarea cheltuielilor publice și a responsabilității financiare, care a fost inițiată la solicitarea Ministerului Finanțelor, iar delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a încredințat Băncii Mondiale să realizeze și să conducă evaluarea cu finanțare de la Comisia Europeană.

Ministerul Finanțelor a coordonat evaluarea în numele Guvernului, a fost numită o echipă centrală pentru evaluare, care a fost condusă de Secretarul de stat. De asemenea la nivel de raion a fost o echipă centrală care au conlucrat, au oferit datele necesare pentru a efectua evaluarea totală. Evaluarea a fost efectuată pentru perioada anilor 2018-2020, și a inclus perioada din noiembrie 2021- aprilie 2022.

Vicepreședinta a mulțumit din numele Consiliului raional Ungheni specialiștilor Ministerului Finanțelor, managerului de Program, delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, consultanților, asistenților, experților internaționali, specialiștilor Băncii Mondiale.

Autor: Ilinca Casian, specialist principal, Aparatul președintelui raionului