Recent, în data de 3 iunie, Secția Agricultură și Alimentație a organizat și desfășurat seminarul cu genericul: Efectuarea lucrărilor în verde la vița de vie, în condițiile anului 2024 la SRL Revic Grup în s. Săghieni, primăria Alexeevca.

Dl Valeriu Cebotari – expert național în viticultură a informat și familiarizat producătorii domeniului horticol despre particularitățile operațiilor în verde, ceea ce reprezintă totalitatea lucrărilor aplicate pe parcursul perioadei de vegetaţie asupra organelor verzi ale viţei-de-vie (lăstari, copili, ciorchini, frunze). A specificat despre situație neordinară, reieșind din particularitățile acestui an a condițiilor climaterice, ceea ce a produs un stres accentuat plantaților de viță de vie. S-a menționat cele mai importante operațiuni: plivitul lăstarilor, ciupitul, copilitul, legatul lăstarilor, copcitul, cârnitul, tăierea inelară, desfrunzitul, scurtarea vârfului înflorescenţelor.

​În acest context, celor interesați de activitatea desfășurată puteți afla detaliat specificul și modalitatea lucrărilor în secvențele din filmulețul de mai jos.

Ar putea fi o imagine cu 15 persoane