Factorii de decizie din raionul Ungheni, alături de primarii oraşelor, comunelor, satelor, managerii școlari și agenții economici, au participat azi, 11 mai, la  seminarul  privind  prezentarea Platformei e – Achiziții, care este parte a Sistemului informațional automatizat al Registrului de Stat al Achizițiilor Publice (SIA RSAP).

Platforma dată constituie prima etapă în derularea procesului de digitizare a achizițiilor publice și vine să sporească transparenta, eficacitatea și credibilitatea procesului de achiziții publice din Republica Moldova. Digitizarea achizițiilor contribuie la formarea unui mediu de afaceri competitiv și la creșterea clarității despre modul în care se cheltuiesc banii publici. Cu ajutorul SIA RSAP procesul de achiziții trece de pe hârtie în format electronic. Pe viitor, odata cu dezvoltarea sistemului, cetatenii vor putea urmari online ciclul de viata al tuturor achizitiilor publice derulate în Republica Moldova.

În cadrul seminarului președinta raionului, Ludmila Guzun,  a înmânat primarilor localităților Cetireni, Florițoaia Veche, Alexeevca, Unțești și Ungheni, parteneri în cadrul proiectului ”Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L 392 Ungheni-Cetireni-Alexeevca”, contractele de finanțare. ”Ținem ca acest drum să devină un drum de calitate și să facem conexiunea cu drumul regional Pîrlița-Milești-Nisporeni”, a subliniat președinta.