Pe 25 mai a avut loc semnarea Acordului de colaborare dintre Consiliul Raional Ungheni și Consiliul raional al Tinerilor Ungheni în vedrea consolidării parteneriatului și soluționării problemelor tinerilor din raion.

Consiliul raional al Tinerilor Ungheni dispune de un regulament intern de funcționare și constituire, aprobat pe 8 octombrie 2015, și are în componența sa 33 membri și 5 secretari. Din momentul înființării, tinerii consilieri au dat dovadă de spirit participativ, implicare activă și responsabilitate, implicîndu-se în diverse activități ca: gala tinerilor activi, școala de toamnă și școala de vară, chestiunea de opinie publică, ziua tineretului în Republica Moldova, caravana națională a voluntariatului ș.a.

În calitate de organ consultativ și în baza acordului semnat, voi, viitorii consilieri raionali, ne veți face să fim mai atenți la problemele tinerilor, a subliniat președinta raionului, Ludmila Guzun. Veți avea posibilitatea să vă implicați activ în viața comunitară, să fiți participativi, să vă implicați civic și să fiți un sprijin administrației publice locale. Prin activitățile pe care le vom avea în comun, mizez să vă asigurăm transferul de experiență și cunoștințe pe care le veți valorifica cînd veți crește mari, a conchis președinta.