Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Ungheni în parteneriat cu Mişcarea Ecologistă din Moldova, a desfăşurat, la 23 martie, curent,  sesiunea de informare  cu genericul: Soluţii inteligente pentru performanţă și managementul durabil al terenurilor.

Evenimentul a avut loc în sala de conferințe a Consiliului raional Ungheni și a fost prezidat de vicepreședintele raionulu, Serghei Lacusta.

Scopul sesiunii a fost de a informa producătorii agricoli despre accesarea fondurilor şi posibilităţile de finanţare în cadrul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P).

Reprezentanţii Mişcării Ecologiste din Moldova (MEM), au prezentat, conform agendei, Proiectul MAC-P (componenta Management Durabil al Terenurilor, granturi post-investiţionale destinate managementului durabil al terenurilor și condiţiile de finanţare), noţiunea de management durabil al terenurilor,  practicile agricole durabile finanţate în cadrul programului de granturi ș.a.

Consultantul din cadrul Unității consolidate pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor în domeniul agriculturii, finanţate de Banca Mondială, a împărtășit din experienţa beneficiarilor proiectului MAC-P, prezentând câteva istorii de succes privind aplicarea practicilor agricole de management durabil al terenurilor.

Mai jos accesați:

MANUALUL DE ALOCARE A GRANTURILOR

PROGRAME DE GRANTURI POSTINVESTITIONALE