Cîtă bucurie a adus prima zapadă în ajun de Craciun! Mai mult decît atît, copiii se aflau în vacantă, fiind cuprinși de magia peisajului ca din basme.

Pe de altă parte odată cu apariția zăpezii apar și primele probleme pe drumurile din raion.

Din cauza oscilării temperaturii, apariția fenomenelor ca lapovită și ploaie, pe data de 9 ianuarie pe drumurile din raion a aparut inevitabil poleiul și chiar gheata.

Potrivit informațiilor oferite de către șeful SCGCD domnul Constantin Fuior: în perioada 6-10 ianuarie, anul curent, s-a intervenit promt cu material antiderapant și cu utilaj special de curățat pe drumurile de acces spre localitățile: Cetireni, Rădeni, Cioropcani, Floreni, Măgurele, Chirileni, Negurenii Vechi, Manoilesti, Rezina.

In rest drumurile au fost practicabile.        

Pe data de 11 ianuarie, anul curent, odata cu revenirea copiilor din vacanța,  s-a intervenit  cu material antiderapant pe sectoarele Coșeni – Negureni și Curtoaia – Hîrcesti, pentru a facilita în acest fel accesul transportului școlarilor către școlile de circumscriptie.

Lucrările de deszăpezire și împrăștiere a materialului antiderapant sînt efectuate de către S.A. „Drumuri-Străşeni” care presteaza servicii de intreținere a drumurilor de acces  spre localitătile raionului conform contractului încheiat cu Consiliul raional Ungheni.

Autoritățile centrale au pus la dispozitia cetățenilor o linie telefonică deschisă 24 din 24 (Non-Stop) cu nr. de telefon: 0236/2-53-31pentru apeluri de urgență în vederea sesizării situațiilor de criză neprevazute aparute pe drumurile  din raionul Ungheni.