Pe data de 1 februarie, anul curent, pe plantaţia viţei de vie de la Hristoforofca – Teşcureni s-a desfăşurat primul seminar cu producătorii agricoli din raion cu tematica ”Tăiatul în uscat la plantaţiile de vie în condiţiile climaterice ale anului 2016”.

Seminarul este organizat an de an de Direcţia agricultură şi alimentaţie  din raionul Ungheni şi este primul din şirul lung de seminare avînd ca scop instruirea vitecultorilor din raion.

La activitate au participat vicepreşedintele raionului Ungheni Lăcusta Serghei, specialiştii din cadrul Direcţiei agricultură şi alimentaţie, managerul SRL ” Agroaudit”Brăguţă Tudor şi în jur de 50 de persoane fizice şi juridice din raion, interesaţi să fie instruiţi în domeniul viticol.

Din spusele specialistului principal al Direcţiei agricultură şi alimentaţie,Tudor Şeptelici: scopul acestui seminar este analiza corectă a lungimii corzilor viţei de vie ce urmează a fi tăiate, metoda de taiere şi determinarea numărului optim de muguri ce influienţează în mod direct roada şi calitatea strugurilor.

Acest prim seminar a fost dedicat tăierii soiurilor hibride a viţei de vie (vie nealtoită). Pînă la sfîrşitul lunii se preconizează organizarea a încă 2 seminare: cu privire la tăierea soiurilor tehnice a viţei de vie şi apoi a soiurilor de masă.