Direcția Agricultură din cadrul Consiliului raional Ungheni în parteneriat cu Agenția de Consultanță și Școlarizare în Agricultură au organizat, astăzi, un seminar de instruire a producătorilor de fructe. Seminarul cu tematica ”Tăierea pomilor fructiferi în condițiile anului 2017” a fost organizat cu scopul  de a oferi consultanță fermierilor  în curățirea pomilor fructiferi în condițiile climaterice specifice anului 2017. La această activitate au participat peste 20 de agricultori din raionul Ungheni și s-a desfășurat în livezile din satul Mainolești.

”Anul 2017 promite a fi un an bun pentru agricultori, dat fiind faptul că nu am avut înghețuri și a fost umezeală la pământ. Greșeala pe care o comit cel mai des pomicultorii este însăși curățirea copacilor fructiferi, care sunt încărcați cu muguri de rod și nu au alternanță în rodire. Încărcătura pomului trebuie să fie normală, în dependență de livadă, iar pentru o roadă bună agricultorul trebuie să lucreze tot anul, inclusiv, și vara”, a menționat Ion Grosu, șef laborator pepinierit și tehnologii moderne pomicule din cadrul Institutului Științifico-Practic Horticultură și Tehnologii Alimentare din Chișinău. ”Agricultorii au nevoie de instruire și consultanță la început de an, ulterior pentru a obține o roadă bogată și cât mai puține pagube”, a adăugat Ion Grosu.

Anual Direcția Agricultură organizează seminare de informare și consultanță a agricultorilor din domeniul pomiculturii, viticultură și legumicultură. În luna februarie urmează să fie organizat un seminar cu privire la tăierea viței-de-vie.

DSC_0178

DSC_0204