În premieră în Republica Moldova se desfășoară Târgul Internațional de Invenții și Idei Practice “INVENT- INVEST 2017″, Ediția a VIII-a.

Deschiderea oficială a expoziție de produse inovative și idei practice ale inventatorilor din mai multe țări a avut loc astăzi, 12 noiembrie, la Palatul de Cultură din municipiul Ungheni și își va aștepta vizitatorii în perioada 12 – 14 noiembrie, curent. Evenimentul este organizat de SOCIETATEA INVENTATORILOR DIN ROMÂNIA (S.I.R) cu sprijinul Primariei municipiului şi al Consiliului raional Ungheni. La deschidere au participat: președintele Academiei de științe a Moldovei, secretarul de stat la Ministerul Mediului din România, reprezentanți ai mediului academic din Moldova, România, Croația, Lituania, Rusia și alți invitați de onoare.

Evenimentul se doreşte a fi o expoziție de produse inovative și idei practice ale inventatorilor din mai multe țări, care vor contribui la afirmarea și promovarea creativității tehnice, cu scopul de implementare a noilor tehnologii, a produselor și a serviciilor cu un nivel ascendent de competitivitate.

Evenimenul este organizat sub patronajul Academiei de Ştiinte a Moldovei, Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic, Universității Tehnice din Iaşi, Universității Academiei de Științe a Moldovei și cu susținerea Camerelor de Comerț și Industrie şi agenților economici din regiune.