La 10 aprilie curent a fost dat startul Capitalei Tineretului 2023.

Prezentă la eveniment, vicepreședinta raionului dna Tatiana Lazar – a menționat – ,, din numele Consiliului Raional Ungheni și al meu personal felicit tinerii din localitate cu revenirea Capitalei Tineretului acasă – acest Program Național ambițios destinat tinerilor.

Retrăim aceleași emoții de bucurie și sentimente de mândrie din anul 2011, când prima Capitală a Tineretului din țară a fost Ungheniul.

Acest Proiect i-a motivat și i-a încurajat pe tinerii ungheneni pentru participare, a facilitat dezvoltarea spiritului de inițiativă civică, care se menține permanent.

Dezvoltarea aptitudinilor de lider, învățarea participării în luarea deciziilor, acțiuni rezultative – le dobândesc tinerii, atunci când sunt susținuți de Administrația Publică Locală.

Între timp am avut oportunitatea, lansată de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, de aplicare la Programul de Dezvoltare a Centrelor de Tineret, 2017-2022.

Prin Decizia CR a fost fondată Instituția Publică Centrul Raional de Tineret în anul 2017 și 3 filiale (Cornești, Măcărești, mun. Ungheni).

– S-a creat Consiliul Raional de Tineret, parte a Rețelei Naționale a Consiliului Raional de Tineret.

– S-a semnat Acordul dintre Ministerul Educației și Cercetării și Consiliul Raional Ungheni, cu referire la Concursul de Granturi pentru inițiativele tinerilor, finanțat după principiul de paritate, al 6-lea an consecutiv.

– S-a aprobat Strategia Raională domeniul Tineret, 2023-2028.

Autor: Ilinca Casian, specialist principal, Aparatul președintelui raionului