50 paturi medicale de ultimă generație, o masă de operație, aparate respiratorii, defibrilatoare cardiace și multe consumabile medicale au ajuns azi, 11 iunie, în posesia Spitalului raional Ungheni.

Echipamentele medicale au fost solicitate de administrația Spitalului raional Ungheni și aduse din sudul Franței, regiunea Anjers, de ONG ,,Degeţel”, organizație care a suportat în întregime cheltuielile de transport. La sfârșitul acestei luni Spitalul din Ungheni va mai beneficia de încă un camion cu ajutoare umanitare medicale.

Menționăm, că de-a lungul activității sale în raionul Ungheni, preşedintele ONG ,,Degeţel” Philippe Chaudier s-a implicat activ în intermedierea numeroaselor schimburi internaţionale, donații și proiecte sociale, printre care: modernizarea centrelor medicale din zona rurală,  susținerea prin  ajutoare  a familiilor defavorizate, oferirea de echipamente şi materiale medicale pentru Spitalul din Ungheni, ajutoare materiale pentru diverse instituţii (şcoli, spitale, centre pentru bătrâni ) etc.