Ieri, 13 martie, în vizită de lucru în raionul Ungheni a venit viceprim-ministrul Republicii Moldova, ministrul Economiei Valeriu Lazăr. Dumnealui a fost însoţit pe parcursul vizitei de către preşedintele raionului Ungheni Iurie Toma, edilul oraşului Ungheni Alexandru Ambros cît şi de alte oficialităţi din raion.

Pentru început dumnealor au mers în comuna Zagarancea unde au loc lucrările de construcţie a Gazoductului Iaşi – Ungheni. Anatolie Mironaş, responsabil tehnic a prezentat un raport la situaţia de azi a lucrărilor la conducta de interconectare a Sistemului de Naţional de transport gaze România cu sistemul de transpoert gaze din Republica Moldova pe direcţia rîului Prut – satul Todireşti, raionul Ungheni şi construcţia staţiei de măsurare gaze situată pe teritoriul Republicii Moldova. Conform datelor prezentate pe partia lineară, ţevi sudate în linia conductei executat 80%, suduri izolate 60 %. La staţia măsurare gaze s-au executat lucrări de betonare a fundaţiilor sub utilaj, platforma A, în proporţie de 85%, fundaţiile sub încăperile de serviciu 100%, iar la moment se finalizează lucrările de montare a îngrădirii din beton armat.

La fel în prima jumătate a zilei, delegaţia s-a deplasat la Fabrica de Covoare din oraşul Ungheni, unde directorul fabricii a prezentat informaţii generale cu privire la activitatea instituţiei, problemele cu care se confruntă.

Vizita s-a încheiat la Zona Eonomică Liberă “Ungheni Bussines”. Pentru început Natalia Iepuraş, administrator ZEL, a prezentat activitatea dar şi rezultatele remarcabile obţinute în anul 2013, care de altfel s-a plasat pe locul I la capitolul investiţii şi vînzări nete a producţiei industriale pe Republică.

Celor mai buni rezidenţi ZEL Ungheni Bussines, li s-a acordat diplome pentru activitate prodigioasă şi rezultatele înregistrate pe parcursul anului 2013.

Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, a vorbit despre mandatul dnei Iepuraş “care de fapt a expirat, iar succesele înregistrate de dumneai ne arată că de comun cu cei prezenţi este necesar de a permite dnei Iepuraş şi în continuare să înregistreze noi succese în activitatea sa”.

În încheirea întrevederii, preşedintele raionului a menţionat ca instituţia pe care o reprezintă, Consiliul raional Ungheni, este mereu deschisă spre conlucrare cu ZEL Ungheni Bussines şi nu numai, doar că aceste parteneriate să aducă rezultatul final, bunăstarea cetăţenilor.