Astăzi, 20 noiembrie, curent, în sala de ședințe a Consiliului raional Ungheni a avut loc întâlnirea ministrului  Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc cu  managerii instituțiilor de învățământ din raion, angajații din domeniul culturii din raion și factorii de decizie din raionul Ungheni.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte de interes comun privind activitatea Ministerului cum ar fi: necesitatea reformării sistemului educațional și momentele vulnerabile ale acestuia, moratoriul asupra optimizării școlilor și impactul psihologic asupra copiilor și pedagogilor, majorarea salariilor, necesitatea evaluării și simplificării curiculei naționale, supraîncărcarea copiilor în școli, calitatea și limbajul greoi al manualelor ș.a.

Totodată, ministra Monica Babuc a subliniat că Strategia de educație și Codul educațional cer a fi evaluate, unele actele normative necesită  modificate, suplimentate sau chiar anulate, căci nu mai corespund necesităților societății.

Şedinţa s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Pentru alte detalii accesați pagina: https://www.publika.md/profesorii-de-la-ungheni-sustin-reforma-curriculara-anuntata-de-ministra-monica-babuc_2987419.html