În perioada 22-24 iunie curent, o delegație din raionul Ungheni, condusă de dl Dionisie Ternovschi, președintele raionului, a efectuat o vizită la Bruxelles, Belgia.

Vizita a avut drept scop consolidarea parteneriatului existent cu Asociația Băștinașilor Noroc, identificarea noilor oportunități și parteneriate în acest stat.

În prima zi, la invitația Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, reprezentanții din raion au avut ocazia să participe la prima ediție a SIMPOZIONULUI IEI organizată în Château de la Solitude, unde a fost celebrată cămașa tradițională românească (IA), parte din patrimoniul UNESCO. A fost o manifestație de seamă care a promovat arta, cultura și patrimoniul cultural al României și Moldovei, cu următoarele activități: expoziții de ii/cămăși cu altiță din colecții personale, târg de ii și produse tradiționale, mâncare tradițională, dezbateri tematice, ateliere și spectacole.

În cadrul evenimentului, participanții în vizită au avut ocazia să interacționeze cu reprezentanți ai diferitor instituții din Belgia, Republica Moldova, România.

Un mesaj călduros pentru comunitatea din raionul Ungheni a fost adus de Excelența Sa Domnul Viorel Cibotaru, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, care a salutat prezența reprezentanților raionului în activitățile interculturale din întreaga agendă și a remarcat faptul că dezvoltarea punților și conexiunilor dintre aceste 2 țări este una foarte importantă în contextul actual.

La rândul lui Dionisie Ternovschi, președintele raionului Ungheni a asigurat de implicarea maximă în apropierea instituțiilor, cetățenilor în scopul dezvoltării unir relații de încredere și avantaj reciproc. Cu detalii revenim pe parcurs.