Din păcate acest articol este disponibil doar în Engleză Americană. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În conformitate cu Dispoziția Nr.192-02/1-5 din 31.10.2017, cu privire la stabilirea zilei de întâlnire a conducătorilor organelor administraţiei publice locale de nivelul II cu conducătorii organelor administraţiei publice locale de nivelul I şi audienţa cetăţenilor. Miercuri, 8 noiembrie, s-a desfășurat prima vizită în teritoriu, în comuna Buciumeni.  Grupul de lucru format din: reprezentanți ai secțiilor și direcțiilor, sub conducerea,  doamnei  Ludmila Guzun, președinte al raionului, cu participarea primarului comunei, Filip Petriciuc, au vizitat obiectele socio-culturale din comună, s-au documentat cu problemele existente, venind  și cu unele soluții.

Astfel, pentru  drumul local L-369 (Buciumeni,Sculeni,Cioropcani) , cu lungimea de 2 km, s-au utilizat mijloace financiare în sumă de 1000.000. 151,070  lei, alocate din  Fondul rutier al consiliului raional.

Sau propus soluții pentru problemele majore identificate, cum ar fi reparația sistemului de canalizare, renovarea sistemului de încălzire și a iluminatului stradal, izolarea din exterior a geamurilor din clădirea gimnaziului și grădiniței din Buciumeni, construcția unui nou centru al medicilor de familie, în baza proiectului tehnic elaborat de primărie, renovarea acoperișului Bisericii ,,Sfinții trei Ierarhi” care este inclusă în Registru Monumentelor Republcii Moldova ocrotite de stat.

Acestea și alte probleme au fost discutate detaliat în ședința de totalizare cu participarea consilierilor comunali, angajați ai primăriei, reprezentanți ai societății civile și cetățeni ai comunei.

După ședința de totalizare, doamna președintă, a primit în audiență cetățeni cu diverse probleme.