Invitație la implicare în Săptămâna Naţională a Voluntariatului  2018

 

În perioada 1 – 7 octombrie 2018 se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018 “Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a XII-a, cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel republican. 

SNV este evenimentul care mobilizează un număr mare de organizaţii şi cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunităţii. Evenimentul este inclus în art. 15 pct. (2) lit. a) din Legea Voluntariatului Nr. 121 din 18.06.2010. Pe parcursul unei săptămâni autorităţile publice, instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile și grupuri de inițiativă în parteneriat cu mass-media, business-ul, persoane publice etc. realizează campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare, şezători, instruiri etc. Pentru mai multe informații vedeţi ultimele rapoarte: Raport SNV 2014Raport SNV 2015, Raport SNV 2016, Raport SNV 2017.

Invităm  primăriile, instituţiile publice necomerciale, instituţiile de învăţământ din raionul Ungheni, organizaţiile societăţii civile și grupurile de inițiativă, să descarce FORMULARUL  DE PARTICIPARE SNV 2018 (vezi pagina AO “Tinerii pentru dreptul la viaţă” – TDV),  să-l completeze şi să-l trimită până la data de 25 septembrie 2018 pe adresa de e-mail a coordonatorului raional: lazar-tatiana@mail.ru.

Vă informăm că toate activităţile de voluntariat vor fi incluse în Calendarele raionale și municipale de activități SNV 2018 care va fi prezentat mass mediei naţionale începând cu data de 26 septembrie 2018. După încheierea evenimentului, TDV va elabora Raportul SNV 2018 care va fi făcut public.

Menționăm că toate pozele de la activitățile de voluntariat organizate în SNV 2018, care vor fi distribuite pe relețele de socializare folosind hashtag-ul „#SNV2018”, vor participa automat la concursul celor mai interesante poze din SNV 2018, iar câștigătorii vor primi premii de la Coaliția Voluntariat.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV) şi susţinut prin proiectul „SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor” din cadrul Programului anual de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.