La 05 decembrie curent, în cadrul proiectului ,,Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică s-a desfășurat atelierul de lucru pentru elaborarea planului de acțiuni teritorial în prevenirea și controlul bolilor  netransmisibile.

La eveniment au participat: reprezentanții Centrului de sănătate publică Ungheni, conducătorii serviciilor desconcentrate, autoritățile publice locale din teritoriu și specialiști din domeniul sănătății, asistenței sociale, educației, culturii și primari.

Întrunirea a fost prezidată de vicepreședinta raionului Ungheni dna Tatiana Lazar, formatorii atelierului – profesori de la Școala de Management în Sănătate Publică, iar dnul Alexandr Cornei a fost desemnat coordonatorul local.

În urma discuțiilor s-a decis că problema majoră în raionul Ungheni este hipertensiunea arterială, astfel s-a întocmit un plan de acțiuni care va sta la bazele unui proiect raional.