Inspectoratul General al Poliției a lansat un concurs destinat copiilor cu genericul ”Bunicii grijulii-prietenii mei din comunitate”

”Bunicii Grijulii – prietenii mei din comunitate” este un concurs de poezie, desen și spot video destinat copiilor cu vârsta între 7 şi 18 ani. Copii pot participa la concurs fie prin scrierea unei poezii, executarea unui desen sau a unui spot video cu viziunea lui privitor la ”Bunicii Grijulii”.  Poezia, desenul sau spotul video trebuie să reprezinte proiectul ”Bunicii Grijulii”, ce beneficii are, cum interacționează copiii cu ”Bunicii”, un îndemn către societate sau un mesaj pentru ”Bunici”.

În calitate de premii vor fi puse la dispoziție de către sponsori: cărți digitale, tablete, drone și alte gadgeturi.

Prima etapă, presupune concursul focusat pe desene și poeziile copiilor, desfășurat în perioada 01 martie-15 aprilie 2018 (termen limită de depunere a lucrărilor). Poeziile și desenele vor fi colectate la Inspectoratul de Poliție și vor fi înregistrate într-un registru-tip pentru desen sau poezie iar la 17 aprilie vor fi prezentate centralizat la Inspectoratul General al Poliției. Ulterior, comisia de jurizare formată, în decurs de 15 zile va selecta premianții și în cadrul unui eveniment festiv din luna mai 2018 aceștia vor fi premiați. Pentru aceasta copii trebuie să prezinte la Inspectorat lucrarea, iar dacă au posibilitate să o trimită la adresa electronică: buniciigrijulii@gmail.com.

A doua etapă – valabilă până la 20 mai 2018 (termen limită de depunere a lucrării la adresa electronică: buniciigrijulii@gmail.com), este focusat pe spotul video elaborat de copii (condiția este ca dimensiunea videoului să nu depășească durata de 1 minut).

Foarte important ca să fie întrunite următoarele criterii:

  1. Poezia, desenul și spotul video trebuie să fie lucrări proprii, unice şi individuale (poezia trebuie să fie în rimă, desenul poate fi executat folosind diverse tehnici sau materiale, iar spotul video nu trebuie să depășească durata de o minută).
  2. Nu uitaţi să menţionaţi următoarele informaţii cu referire la autor: numele, prenumele, vârsta, clasa, instituţia, localitatea, un telefon de contact.
  3. Lucrărileparticipante vor fi utilizate de către Inspectoratul General al Poliţiei și ”Bunicii Grijulii” în activitățile desfășurate și nuvor fi returnateautorilor.
  4. Juriul va evalua lucrările, repartizând participanţii în trei categorii: elevi clasa I-V, elevi clasa VI-IX și elevi X-XII.
  5. Pentru mai multe detalii, vă rugăm sunaţi la oficiul ”Bunicilor grijulii”, la telefonul: 060 266 686 sau 060 232 828.

Și da! Profesorul de limbă și literatură română, de arte plastice și dirigintele a cărui elev va câștiga concursul la fel vor avea parte de premii de invidiat!