Junior Chamber International, denumită în mod obișnuit JCI, este o organizație neguvernamentală internațională, non-profit a tinerilor cu vârsta între 18 și 40 de ani, cu membri în aproximativ 124 de țări. JCI are statut consultativ în Consiliul Europei, Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite și în UNESCO.

Activitățile JCI se focusează pe patru arii:

  1. Dezvoltare Business,
  2. Dezvoltare personală,
  3. Oportunităţi Internaționale,
  4. Implicare socială și ajutorul comunității.

JCI Ungheni este fondat în anul 2014 și are 54 membri, tineri și antreprenori care doresc să aducă un impact pozitiv în societate, inclusiv prin oferirea de oportunități de dezvoltare care ajută tinerii să creeze schimbări pozitive. Prin activitățile lor, membrii JCI angajează comunitatea locală în toate cele 4 arii descrise mai sus, astfel fiecare unghenean poate să se regăsească în acestă organizație!

Îmbunătățirea capacitaților tinerilor prin educare antreprenorială

Un proiect finanțat de către Ambasada Statelor Unite ale Ameriii dedicat tinerilor. Activitățile proiectului sunt cursuri propriu-zise în 6 instituții de învățământ din municipiul Ungheni, bazate pe dezvoltarea tinerilor, orientate către dezvoltare personală, leadership, antreprenoriat și participare civică.

Business cocktail

În cadrul acestui eveniment sunt prezenți 3-4 antreprenori care vorbesc despre experiența lor de afaceri – de la începuturi până la cele mai îndepărtate visuri și scopuri pe care și le propun. Învățăm împreună și ne susținem ca o echipă.

Business Networking Event are drept scop interactiunea între oamenii de afaceri, manageri sau persoane „cheie” din diverse companii sau organizații și orice persoană interesată de noi parteneri în afaceri. Evenimentul este conceput sub forma de speed-dating, astfel încât toți participanții să interacționeze unul cu celalalt, timp de 3 minute, prin rotație. Astfel, toți cei prezenți în sală au posibilitatea să identifice căi de colaborare în viitor.

bizzBike

Business pe bicicletă – are ca scop popularizarea transportului pe biciclete între oameni de afaceri, funcționari publici, angajați, colectarea benevolă a fondurilor pentru crearea parcărilor de biciclete (4 deja instalate în oraș), atragerea atenției asupra necesității bistelor pentru biciclete în orașul Unghnei.

Cupa Iacob Ciachir

Renașterea hipismului și a unei tradiții după mai bine de 25 de ani. Un eveniment despre care a auzit fiecare unghenean!

”Șahul – punte între generații”

Cel mai recent proiect lansat, prin care se dorește construirea unui pavilion cu 3 mese duble de șah în Parcul ”Micul Cluj”. Acest proiect este finanțat de către Fundația Comunitară Ungheni și cofinanțat de către Consilui rational Ungheni și Primăria Ungheni.