Circa 250 de copii, care s-au odihnit la Tabara de vara „Codreanca” din or. Cornești și la Tabara de vară cu sejur de zi din cadrul Centrului educațional Ungheni au beneficiat de o informație foarte actuala la ziua de azi si care ține de implicarea nemijlocită a copiilor în prevenirea și depistarea cazurilor de violență în rândurile copiilor.

Activitatea a fost parte a Campaniei de sensibilizare „Nu ABUZAȚI copilul! E plin de canDOARE!”, organizată de către Centrul de Asistență Socială a Familiei și Copilului CREDO în comun cu Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni și AO „Asociația de Educație Civică „Viitorul Începe Azi”.

Obiectivul principal al Campaniei a ținut de împuternicirea copiilor cu cunoștințe în ceea ce privește depistarea cazurilor de abuz în rândurile colegilor și cercurilor lor de relaționare și întreprinderea de măsuri pentru prevenirea și eradicarea acestui fenomen.
Astfel, copiii au însușit cunoștințe despre noțiune de „abuz”, felurile abuzului (fizic, emoțional și sexual), despre semnele care ar trăda faptul că un copil este abuzat, cât și despre faptul ce trebuie să facem și cui ar trebui să ne adresăm în caz de abuz!

Interesul copiilor pentru acest subiect a fost mare, astfel activitatea având un caracter interactiv cu exemple, experiențe și întrebări din partea acestora.

Mai aducem la cunoștință, că în cadrul Centrului de Asistență Socială a Familiei și Copilului CREDO este o instalată o linie telefonică anonimă – Telefonul Copilului – 0800 71 000, la care ne puteți contacta în cazul când viața unui copil este în pericol!