În perioada 2 – 6 noiembrie 2015 la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” au avut loc Zilele Bibliotecii,   ediţia a XV – a. 2015

În această perioadă s-au desfăşurat un şir de acţiuni cultural- educative, intilniri cu personalitati, scriitori,  prezentari   de carte

          Manifestari  consacrate personalităţii, scriitorului şi valorii operei istorice lui Dimitrie Cantemir.

     În parteneriat cu liceele din oraş, instituţiile preşcolare din oraş, Consiliul Raional Ungheni, Primăria oraşului Ungheni, Secţia Cultură şi Turism Ungheni au fost organizate:

 

·    Deschiderea oficială, Iniţierea micuţilor în rîndurile cititorilor.

 (Biblioteca Copii) 

    A devenit o tradiţie în cadrul Zilelor Bibliotecii raionale să fie iniţiaţi elevii din clasele întîi în rîndurile cititorilor. Au fost organizate vizite ghidate prin bibliotecă, după care noii utilizatori au fost înscrişi în rindurile cititorilor.

 

·    Prezentare de carte Lupul de foc şi prinţesa sciţilor. Întîlnire cu autorul Gheorghe Postolachi şi scriitorul, om politic Alexandru Corduneanu.

      În cadrul Zilelor Bibliotecii Dimitrie Cantemir la Bibioteca Copii am fost onoraţi să fie prezent scriitorul Gheorghe Postolachi. Pentru această întîlnire cu scriitorul  elevii au studiat conţinutul cărţii Lupul de foc şi prinţesa sciţilordin timp.

Întîlnire cu scriitorul  Vasile Şoimaru

              Lansarea expoziţiei  PE URMELE LUI MIHAIL SADOVEANU

  • (Expoziţie de fotografii de Vasile Şoimaru, cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la naşterea scriitorului Mihail Sadoveanu)

Bibliotecarele din raionul Ungheni, LA TÂRGUL ISTORIILOR DE SUCCES au demonstrat încă o că „Biblioteca tinde spre excelenţă” cu ajutorul programului Novateca. Colegele incluse în programul Novateca şi-au împărtăşit din experienţa activităţii profesionale sub diferite forme: prezentări de expoziţii, prezentări video, comunicări, prezenţa primarilor (ce au confirmat succesele bibliotecii), prezenţa membrilor comunităţii (eroilor) ce ne-au relatat istorioarele lor realizate prin intermediul bibliotecii.
Pentru a sensibiliza comunitatea bibliotecă, de a se include în cea de a treia rundă de selecţie a Bibliotecilor Publice pentru Rețeaua NOVATECA, s-a organizat PANEL DE DISCUŢII cu invitaţi: 
• Petru Gherasimov, vicepreşedintele raionului Ungheni 
• Vadim Pîslaru, specialistul principal pe biblioteci
• Nadejda Mihai, directorul bibliotecii „D. Cantemir”
• Iurie Stoica, primarul satului Chirileni
• Iulia Iachimovschi, bibliotecara s. Frăsîneşti
Spre final s-a făcut lansarea broşurii ISTORII DE SUCCES, unde sunt incluse şi alte istorioare de succes din localităţile raionului.

  • Şedinţa omagiară a clubului „Parnas”, ediţia a II-a
  •  În cadrul Zilelor Bibliotecii “Dimitrie Cantemir”, a fost lansat clubul tinerilor creativi “Parnas”.
    Dacă eşti adolescent şi ai o mie de întrebări, doreşti să afli lucruri noi, faci încercări de a fi poet, eşti plin de energie şi doreşti să-ti faci noi prieteni, vino la noi la biblioteca!
    Clubul ,,Parnas” iti va oferi toate aceste oportunităţi!

  • Discusion Learn Something New – Mz Library (organizat la Colţişorul American Ungheni)

   În cadrul Zilelor Bibliotecii “Dimitrie Cantemir”, American Corner a organizat activitatea “My Library – American Corner”. A fost o activitate interactivă unde au fost prezente Carla Peterson, voluntar de la Corpul Păcii şi Lia Balan, profesoare de engleză, voluntarul American Corner.

Ediţia jubiliară, a XV-a, a Zilelor Bibliotecii Publice Raionale “Dimitrie Cantemir” s-a încheiat cu o manifestare de amploare, sufletistă, distractiv-cognitivă. Invitati speciali :Sergiu Tataru, Anatolie Caraman, ansamblul “Ştefan Vodă”