Programul regional de replicare, clubul “NU RISIPI”” Ungheni, parte integrantă a Programului Global UNIDO-UNEP de Eficientizare a Resurselor şi Producere mai Pură (RECP), a ajuns la desfăşurarea celui de-al IV-lea modul – Eficienţa consumului de apă, desfăşurat azi, 27 mai curent, în sala de şedinţe a Consiliului raional Ungheni.

Scopul programului este de a găsi şi de promova posibilităţile eficientizării resureselor naturale de care dispunem în societate. De această dată discuţia s-a axat pe eficientizarea consumului de apă. Cît este de importantă apa potabilă pentru supravieţuire, şi cum fiecare în parte putem aduce o contribuţie considerabilă la păstrarea acesteia, au fost subiecte pe care s-au axat în discuţie membrii clubului.

Este îngrijorător faptul că, sursa apei potabile, după calculele specialiştilor în domeniu, riscă a se epuiza. Anume cu acest scop a fost instituit clubul respectiv prin organizarea atelierelor de lucru, pentru a atrage atenţia fiecruia din noi la consumul de apă şi la pierderile de zi cu zi pe care le facem. Doar aşa vom beneficia de surse de apă potabilă, indispensabilă vieţii. Mulţumim membrilor clubului NU RISIPI pentru organizarea şi desfăşurarea atelierelor constructive în vederea eficientizării consumului de resurse naturale.