Dna Tatiana Lazar, vicepreședintele raionului Ungheni a participat la Conferința de lansare a proiectului „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zonele rurale verzi / BSB 1138”, organizat la Centrul de informare pentru cetățeni din cadrul Primăriei Ungheni, cu participarea reprezentanților APL de nivelul I și II, ai serviciilor publice responsabile de problemele de mediu, asociații obștești, grupuri de inițiativă locală, instituții publice, agenți economici.

Partenerul  Lider este municipalitatea Tskaltubo ( Georgia), iar parteneri de proiect sunt : REC Caucasus (Armenia), Primăria mun.Ungheni, Asociația “Tehnopol” Galați (România), Uniunea oamenilor de știință din Imereti  “Spectri” (Cutaisi, Georgia) .

Obiectivele specifice ale proiectului:

1.Creșterea capacității comunităților rurale selectate din Georgia, Armenia și Moldova prin împărtășirea și introducerea abordărilor și experienței europene a principiului 3R al gestionării deșeurilor.

2.Dezvoltarea cooperării transfrontaliere și parteneriatului intersectorial pentru protecția anti-deșeuri, sensibilizarea publică și educația de mediu în zonele rurale ale Georgiei, Armeniei, Moldovei  și României.

Autor: Diana Reguș, specialist, Aparatul președintelui raionului