18 decembrie – este o zi cu o semnificație deosebită, când întreaga societate marchează Ziua Națională a Poliției, consemnată tradițional în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Instituită prin Decret prezidenţial, Ziua Poliţiei Naţionale este un prilej pentru a omagia polițiști, ofiţeri și subofițeri, veterani ai Ministerului Afacerilor Interne.

Cu prilejul zilei profesionale pentru toţi cei care au îmbrăţişat profesia de poliţist, astăzi, 18 decembrie 2019, în incinta Inspectoratului de Poliție Ungheni s-a desfășurat o activitate, la care au participat dnl Vasile Lupu, vicepreședintele raionului, dnl Alexandru Ambros, primarul mun.Ungheni, dnl Vasile Șchiopu, președinte al Judecătoriei Ungheni, dnl Eduard Florea, procuror al raionului Ungheni și alți invitați.

Activitatea a început cu un discurs a dnl Ruslan Grecu, șef adjunct al IP Ungheni, comisar principal, care a prezentat realizările și succesele obținute în activitate pe parcursul anului 2019.

Cu un mesaj de felicitare pentru apărătorii statului de drept a venit, dnl Vasile Lupu, vicepreședintele raionului care a  menționat  importanța nobilei profesii de  polițist, și în semn de gratitudine a înmânat diplome ale Consiliului raional  colaboratorilor care au manifestat devotament, profesionalism și responsabilitate în îndeplinirea sarcinilor ce au ca obiectiv asigurarea ordinii publice, protecția drepturilor și libertăților cetățenilor, realizări reflectate în prevenirea și descoperirea infracțiunilor și pentru colaborarea eficientă cu reprezentanții autorităților publice locale.