Pe data de 12 aprilie, anul curent, în cadrul Consiliului raional Ungheni a avut loc întrevederea  conducerii Inspectoratul General al Poliției cu reprezentanții autorităților publice locale, șefii serviciilor desconcentrate ale raionului Ungheni și primarii din raionul Ungheni.

Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratul General al Poliției, a vorbit audienței despre situația criminogenă din țară, activitățile de prevenire și reducere a riscurilor de victimizare a cetățenilor, nivelul de conlucrare cu autoritățile publice locale și comunitate și despre consolidarea parteneriatului Poliție – Comunitate.

Dînsul a comunicat audienței despre rezultatele proiectului „Supraveghere de vecinătate”, preluat din statele europene dezvoltate și implementat în 140 localități din Republica Moldova, dintre care se numără și  raionul Ungheni, subliniind că solidaritatea comunitară sporește gradul de securitate a cetățenilor și previne infracționalitatea.

Despre situația criminogenă din teritoriu, a vorbit Igor Vrănescu, șeful Inspectoratului de Poliție (IP) Ungheni, menționînd că în ultimii cinci ani numărul infracțiunilor produse în localitățile raionului a crescut ușor, totodată  gradul de descoperire a infracțiunilor a sporit.

În aceeși zi, pe platoul din fața Consiliului raional un grup de elevi din orașul Ungheni a primit recomandări despre cum să prevină cazurile de victimizare, în cadrul Centrului Mobil de Prevenire și Informare al Poliției.

Ședința s-a încheiat cu o sesiune întrebări și răspunsuri.

După aceasta, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției cu reprezentanții autorităților publice locale, s-au deplasat într-o inspecție la construcția nefinisată de pe strada Națională din preajma departamentului Pazei de stat, care se află la evidența Ministerului de Interne, în vederea cedării acesteia pentru implementarea proiectului ”Locuințe sociale”.

 În aceeași zi a fost vizitat terenul, cu suprafața de 0,25 ha, de pe teritoriul Centrului Educațional din Ungheni (fosta Casă Internat), în vederea amenajarii a unui teren special pentru desfășurarea activităților practice în domeniul securității rutiere.