Astăzi, 16 mai 2019, de ,,Ziua lucrătorului din domeniul culturii”, a avut loc o festivitate, la care au participat reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni și angajații din cultură.

Cu un mesaj de felicitare și diplome de onoare a venit Doamna Rodica Lițcan, secretar al Consiliului raional, care a menționat ,,Vă suntem recunoscători și ne exprimăm respectul nostru pentru activitatea pe care o desfășurați cu dăruire de sine și înalt profesionalism. Prin emoțiile pozitive pe care ni le creați dumneavoastră în cadrul activităților culturale pe care le organizați, aduceți oamenilor zâmbete, bună dispoziție, relaxare plăcută. Vă doresc ca pe viitor să aveți același curaj de a munci cu drag în domeniul profesat, să ne bucurați cu noi programe artistice. La mulți ani și noi performanțe!”…

Despre activitatea în domeniul culturii din raion, a menționat Doamna Maria Bolotovici, șefa Secției Cultură și Turism, dânsa a ținut să aprecieze înalt susținerea pe care o are domeniul cultură din partea Consiliului raional, a specificat, ,,Stimați colegi, Noi suntem mesagerii care trebuie să promovăm interpreții, trebuie să studiem, implementăm și să creăm multiple evenimente culturale și să dăm naștere la alte colective artistice, fie de copii, fie de maturi. Rezultatele muncii noastre sunt aplauzele și acele locuri premiante care le primim!”

Pentru contribuție plenară la dezvoltarea culturii, aspirațiilor culturale, au fost menționați cu diplome cei mai activi participanți din domeniul cultural.

Atmosferă de sărbătoare au creat Orchestra de muzică ,,Răzeșii”, de la Palatul de Cultură Ungheni.

Considerat un imperativ al sufletului omenesc, cultura rămâne factorul definitoriu în identitatea noastră națională, în promovarea și perpetuarea aspirațiilor spirituale, materiale, intelectuale și emoționale ale poporului. Angajatul din domeniul culturii contribuie plenar la actul măreț de continuitate, la promovarea în timp și spațiu a acestui fond imens de valori atât de necesar societății.