Tradițional, la finele lunii noiembrie, în țară se sărbătorește Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Această sărbătoare este o modalitate de a face totalurile anului agricol, de a premia agenții economici și participanții la lucrările agricole ce au obținut rezultate bune în anul curent. Cu ocazia acestei zile, Direcția Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului raional a organizat o sărbătoare pe măsură, cu scopul de a omagia agricultorii din raionul Ungheni.

Astfel, la splendida sărbătoare au participat agenți economici și producători agricoli din raion, oficialități ale raionului.

În contextul sărbătorii, autoritățile au felicitat agricultorii și le-au mulțumit pentru munca asiduă și pentru rezultatele obținute în decursul activității desfășurate pe parcursul anului agricol. Pentru a menționa cele mai bune realizări au venit cu diplome și premii pentru agenții economici care au obținut cele mai frumoase rezultate în acest an.

De asemenea, producătorii agricoli și-au adresat felicitări reciproce, specificând anumite probleme, dar și propuneri în vederea redresării situației din agricultură.

Sărbătoarea a fost condimentată cu muzică în interpretarea ,,Surorilor Osoianu”. Sărbătoriții s-au  bucurat de o masa festivă.

Domnul Scutaru Viorel, șef Direcție agricultură și alimentație a mulțumit agenților economici pentru buna conlucrare cu autoritățile publice locale, dorindu-le succes în continuare.

Deasemenea Domnul Scutaru a prezentat ,,Raportul privind bilanțul anului agricol 2017-2018”, pentru detalii accesați – Ziua agricultorului 2018 Raport.