Divizionul de Artilerie „Prut” – şcoală a bărbăţiei

 

    Militarii Divizionului de Artilerie „Prut” din oraşul Ungheni, la cei 21 ani de la fondarea unităţii, au dus la bun sfârşit, de la înfiinţare, mai multe acţiuni care au asigurat capacitatea de luptă şi mobilizare, atât a unităţii respective, cât şi a întregii Armate Naţionale.

    Astfel, pe 19 aprilie, anul curent, militarii Armatei Naţionale au sărbătorit 21 ani de la crearea Divizionului de Artilerie „Prut” din oraşul Ungheni. Ceremonia a avut loc în centrul urbei, pe platoul unităţii militare respective, în cadrul căreia au participat mai mulţi oficiali.

Rodica Liţcan, secretarul Consiliului raional Ungheni, a  felicitat  întreg efectivul  Divizionului de artilerie şi cei prezenţi la eveniment din numele  preşedintelui raionului Ungheni, Iurie TOMA,  conferind diploma aniversară Domnului Sergiu RĂILEAN, Cu ocazia a 21 ani de la înfiinţarea Divizionului de Artilerie şi pentru deosebita activitate de promovare a valorilor care susţin deviza:

” PATRIE, ONOARE, DEMNITATE”

 Adăugînd deasemnea „Ca şi întreaga Armată Naţională, acest divizion a devenit o adevărată şcoală a bărbăţiei. Totodată, ţin să mulţumesc militarilor pentru aportul lor adus acestei unităţi şi, în acelaşi timp, militarilor care continuă să  efectueze serviciul în termen”.