Colectivul Consiliului raional Ungheni a participat astăzi 14 februarie la mitingul organizat cu prilejul Zilei comemorării ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan      

Evenimentul a avut loc la Complexul memorial al ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan din oraşul Ungheni. La eveniment au participat preşedintele raionului Ungheni Iurie Toma, primarul oraşului Ungheni Alexandru Ambros, veterani şi rude ale participanţilor la război, reprezentanţi ai diferitor insitituţii, cetăţeni.

                     

În mesajul său, Iurie TOMA a menţionat că această zi este semnificativă, deoarece la acţiunile de luptă din Afganistan au participat peste 300 de tineri din raionul Ungheni, printre ei sunt şi dintre cei care nu s-au mai întors acasă. Alte persoane au fost rănite, alţii au rămas invalizi.

„Este un sondaj trist, care arată profunzimea durerii ce o resimţim amintindu-ne de acele tragice evenimente din Afganistan”, a menţionat preşedintele raionului, făcînd referinţă şi la cele trecute de fratele dumnealui în acel crud război.

“Faptul că acei tineri au fost dintre cei mai buni e demonstrat şi de prestaţia lor ulterioară, după revenirea acasă. Avem bravi bărbaţi participanţi la războiul din Afganistan care au participat şi la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.

Consemnarea a 25 ani de la retragerea contigentului limitat al trupelor din Afganistan este un prilej pentru a ne solidariza cu veteranii acelui sîngeros război, care sînt printre noi şi au nevoie de atenţia şi ajutorul nostru.

În numele meu personal şi al colegilor din Consiliul raional Ungheni, vă asigur că vom depune şi în continuare eforturi pentru a recompensa acel spirit de sacrificiu, curaj de care aţi dat dovadă.

Totodată, Preşedintele raionului a primit o Diplomă de onoare pentru participare activă în activitatea Uniunii Vetranilor războiului în Afganistan din Republica Moldova, pentru contribuţia personal la consolidarea frăţiei de luptă, din partea Preşedinteluilui Uniunii Veteranilor de război din Afganistan di Republica Moldova, dl M. M. Mocanu.

La final a fost organizat o masă de pomană, unde au participat veteranii acelui nedorit război, rude şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.