Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La 05 decembrie curent, în cadrul proiectului ,,Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică s-a desfășurat atelierul de lucru pentru elaborarea planului de acțiuni teritorial în prevenirea și controlul bolilor  netransmisibile.

La eveniment au participat: reprezentanții Centrului de sănătate publică Ungheni, conducătorii serviciilor desconcentrate, autoritățile publice locale din teritoriu și specialiști din domeniul sănătății, asistenței sociale, educației, culturii și primari.

Întrunirea a fost prezidată de vicepreședinta raionului Ungheni dna Tatiana Lazar, formatorii atelierului – profesori de la Școala de Management în Sănătate Publică, iar dnul Alexandr Cornei a fost desemnat coordonatorul local.

În urma discuțiilor s-a decis că problema majoră în raionul Ungheni este hipertensiunea arterială, astfel s-a întocmit un plan de acțiuni care va sta la bazele unui proiect raional.