Colectivul Consiliul raional Ungheni a participat ieri, 2 martie, la manifestările de comemorare a 22 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova       

 La monumentul Troița martirilor din orașul Ungheni la care au luat parte oficialităţile raionulu, orașului şi participanţii la războiul pentru apărarea independenţei şi integrităţii Republicii Moldova au fost depuse flori şi rostite cuvinte de laudă şi respect.

            

În luarea sa de cuvînt, vicepreședintele raionului Petru Langa a menționat despre acele tragice evenimente care au avut loc acum două decenii, sacrificiul şi jertfa participanţilor la luptele pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a statului nostru.

„Acum 22 de ani, la Nistru, a început un război, un război care noi nu l-am așteptat niciodată, care a luat din rîndul nostru pe cei mai bravi. El a făcut victime atît în rîndul locuitorilor de pe malul drept al Nistrului, cît şi în rîndul locuitorilor de pe malul stîng”, a spus Petru Langa.

„Slavă eroilor! Veşnică pomenire celor căzuţi în acel război nedorit!”, a încheiat vicepreședintele raionului.

În partea a doua a zilei cu suportul financiar al Consiliului raional Ungheni a fost organizată o masă de pomenire, organizată pentru veteranii războiului din 1992, în memoria eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru.