Ieri, 15 mai, de Ziua Internaţională a Familiei, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie  a Familiei Ungheni, împreună cu Direcţia de Învăţămînt, Tineret şi Sport, Inspectoratul de Poliţie şi în parteneriat cu A.O.”Parteneriate pentru fiecare copil”, au organizat în sala de şedinţe primăria or. Ungheni Conferinţa Regională „Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecţii învăţate şi perspective de dezvoltare”.

            Pe parcursul conferinţei au luat cuvîntul dl Tudor Rădeanu, şef Direcţie Asistenţă Socială, dl Petru Langa, vicepreşedinte al raionului, dl Virgiliu Hangan, coordonator A.O.”Parteneriate pentru fiecare copil”,dl Alexandru Ciuvaga, şef DÎTS, dna Tatiana Struc, şefa Direcţiei de finanţe şi alţii. La eveniment au fost invitaţi primarii oraşelor, satelor şi comunelor, asistenţii sociali comunitari din primării, directorii Centrelor de Sănătate, şefii de post, presa locală, managerii instituţiilor şcolare din raion. Scopul conferinţei a fost de a aduce mai aproape de problemele noastre cotidiene situaţia la moment a copiilor din serviciile sociale ale Direcţiei Asistenţă Parentală profesionistă şi din casa de tip familie.

Imediat după finalizarea conferinţei a urmat Festivalul Familiei, organizat la palatul de cultură din or. Ungheni la care au participat în jur de 120 de copii din serviciile sociale, care împreună cu ansamblul „Doremicii” au organizat un program extraordinar de cîntece şi poezii, dedicate Familiei.

La sfîrşitul programului, copiii au primit cadouri şi multă dispoziţie bună, iar diplome de mulţumire au fost acordate asistenţilor parentali profesionişti pentru muca pe care o depun, pentru răbdarea de care dau dovadă şi pentru încadrarea copiilor din casa de tip familie în societate, este o muncă deosebită, cu rezultate excepţionale.

Menţionăm ca anul acesta este o premieră pentru desfăşurarea unei astfel de conferinţe, dar care cu siguanţă nu va fi ultima.