Ieri, 12 iunie, în premieră, s-a desfăşurat festivitatea consacrată Zilei lucrătorului medical şi al farmacistului din Republica Moldova.

Sărbătoarea a fost organizată de Consiliul raional Ungheni în colaborare cu instituțiile medico sanitare din raion – Spitalul raional, Centrele de Sănătate și Centrul de Sănătate Publică. La festivitate au fost invitați lucrătorii medicali din raion, farmaciști și functionari din diferite insituții.

 

O deosebită plăcere am avut în ai avea în calitate de oaspeți de onoare pe viceministrul Sănătății, Octavian Grama, Președintele raionului Ungheni, Iurie Toma, primarul or. Ungheni, Alexandru Ambros și Oleg Belbas, șef al Casei Naționale de Asigurări în Medicină Ungheni.

De sărbătoare s-au bucurat cei peste 400 de lucrători medicali care au fost prezenţi în sala Palatului de cultură din oraşul Ungheni.

Dl Iurie Toma, Preşedintele raionului Ungheni a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți lucrătorii medicali din raion:

“Marcarea Zilei lucrătorului medical şi al farmacistului îmi oferă deosebitul prilej de a vă transmite ani senini de viaţă lungă, încălziţi şi ocrotiți de dragostea și recunoștința celora, pe care muncă, inspirația și dăruirea Domniilor Voastre i-au ajutat să-și regăsească încrederea și liniștea sufletească.

Vă urez multă sănătate Dumneavoastră și celor apropiaţi, devotament, împliniri pe plan personal și profesional, să aveţi parte de căldura recunoștinţei umane și a satisfacţiei morale, la care are dreptul fiecare profesionist, astfel, încăt anii ce vin, să nu uite numele Dumneavoastră, al celor, ce vă dăruiți omenirii cu atîta desăvîrșire.

Dumneavoastră sunteţi cei care v-aţi dedicat viaţa celei mai nobile şi umane profesii de pe pământ – cea de medic, veghind neobosiți starea de sănătate a tuturor cetățenilor.Sunt de admirat devotamentul și angajamentul Dumneavoastră profesional, modul dedicat în care vă implicaţi în tratarea bolilor şi puterea de sacrificiu de care daţi dovadă zi de zi.

Sănătatea este cea mai de preţ comoară a unui om. Numai omul sănătos poate produce bunuri, genera bogăţii materiale şi spirituale, poate participa activ la dezvoltarea societăţii, iar medicul este cel ce ne ghidează în prevenirea maladiilor şi ne vine în ajutor pentru a ne soluţiona problemele de sănătate.

Cu prilejul zilei profesionale, Vă adresăm sincere felicitări și calde mulțumiri pentru neobosita trudă a Domniilor Voastre.”

Au fost apreciaţi cu diplome de merit a Consiliului Raional și flori cei mai buni – medici ai Centrelor de Sănătate, șefi de laborator, asistente medicale și alți lucrători medicali din Spitalul raional Ungheni, iar finalul festivităţii a fost unul muzical, oferit de către formaţia “AKORD” din Chişinău, care a delectat publicul prezent cu melodii frumoase.