Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La 27 iunie curent , a avut loc ,,Deschiderea oficială a Unității Primirii Urgente, în cadrul spitalului raional Ungheni.

La eveniment au participat, Dna Ludmila Guzun, președintele raionului, Dna Svetlana Cebotari, Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Dna Valentina Stratan, deputat în Parlamentul RM, vicepreședinte PDM, reprezentanți ai primăriei, consiliului raional, medicină.

Directorul spitalului raional Ungheni, Dnul Andrei Alexeev, a menționat că a fost pus accentul pe îmbunătățirea acordării asistenței medicale urgente, care se va desfășura în noi condiții, cu noi tehnologii performante.

Astfel au fost amenajate 3 zone, zona verde, pentru pacienții cu leziuni ușoare, zona galbenă, pentru pacienții cu leziuni grave, zona roșie, pentru cazuri extrem de grave, pentru pacienții care necesită reanimare.

Acest lucru a devenit posibil datorită conjugării eforturilor a mai multor factori de decizie naționali, precum și a celor internaționali.

Astfel,Consiliul raional a alocat în jur de 2 milioane lei pentru lucrările de reparație capitală, dintre care 800.000 lei au fost alocați Consiliului raional de către Guvern pentru acest proiect.

Doamnei Valentina Stratan îi place mult să comunice cu oamenii, asfel a mers prin secții și a vorbit cu pacienții.