Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Raionul Ungheni a fost menționat drept unul din potențiale hub-uri de dezvoltare a turismului cu impact regional, necesitând prioritizarea intervențiilor publice și private în dezvoltarea economică și socială la nivel regional, raional și local pentru impulsionarea dezvoltării turismului. Concluzia este formulată în baza Studiului „Dezvoltarea integrată a turismului: Politici și Intervenții” care a fost prezentat în cadrul evenimentului din data de 16 aprilie, curent, desfășurat la Casa Guvernului, mun.Chișinău. Documentul include o analiză și oferă recomandări pentru intervențiile publice și private în dezvoltarea economică și socială la nivel regional, raional și local, prin impulsionarea dezvoltării turismului. În baza acestei analize, va fi sporit gradul de sincronizare a intervențiilor la nivel național și regional a diverse autorități cu atribuții asupra turismului, în cadrul evenimentului fiind semnat un acord între ministerele Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agriculturii și Industriei Alimentare, Culturii și Mediului.

Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova a oferit suport strategic pentru elaborarea Studiului și va continua să ofere asistență tehnică, instruiri, grant-uri și să dezvolte colaborări, având ca scop îmbunătățirea rezilienței și durabilității sectorului turismului din Moldova.