Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vicepreședintele raionului, Dnl Alexandru Brînză, reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni, agenți economici, reprezentanți ZEL-Ungheni și reprezentanți ai Camerei de comerț Ungheni, în perioada 13-14 noiembrie au participat la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, cel mai important eveniment al istoriei moderne a României.

Astfel, delegația a participat la:

  • Forumul Economic Româno-Moldav organizat de Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Universitatea Aurel Vlaicu Arad;
  • Prezentări sectoriale despre oportunitățile de investiții din Republica Moldova și Județul Arad,

– prezentare Ungheni – Prezentări sectoriale despre oportunitățile de investiții

– prezentarea târgurilor – Camera de Comerț și Industrie filiala Ungheni

-prezentare zona Economică Liberă Ungheni

  • Participare la evenimentele Centenar, lansare de carte/ evenimente Sala Iuliu Maniu/reconstituirea istorică/dezvelire plachetă Centenar;
  • Circuitul Clădirilor Marii Uniri;
  • Participare la ședința festivă CLM – CJA – Palatul Cultural Arad, organizată cu ocazia Centenarului Marii Uniri;
  • Semnarea în cadru festiv a Acordului de Cooperare Ialoveni-Arad;
  • Recepție oferită de primarul municipiului Arad și președintele Consiliului Județean Arad – Palatul Cultural Arad.

Cu ocazia evenimentelor, raionul Ungheni a venit cu un dar neobișnuit către partenerii din Arad. și anume, au oferit și o surpriză plăcută – o statuie a lui Ștefan cel Mare, înaltă de 7 metri, creată din covoare și țesătură.

Relațiile dintre raionul Ungheni și județul Arad s-au demonstrat în timp a fi unele fructuoase și cu rezultate. Datorită colaborării externe, raionul Ungheni a beneficiat de sustinerea și experiența partenerilor in mai multe domenii, ca: tinere, jurnalism, cultura, dezvoltare rurală.