Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ghenadi MITRIUC, președintele raionului Ungheni a participat astăzi, 11 octombrie la prima ședință ordinară a Platformei de Cooperare Economică Teritorială Intercomunitară Ungheni.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost expuse următoarele subiecte:
– Platforma de Cooperare Economică Teritorială Intercomunitară Ungheni: scop, obiective, acțiuni,
Veaceslav Bulat, Manager de proiect Dezvoltare Locală, Programul EU4Moldova: Regiuni cheie;
– Alegerea co-președinților PCTEI Ungheni,
Înaintare candidați, Dezbateri. Vot;
– Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Ungheni pentru perioada 2022-2030,
Ludmila Ursatiev, Șef Secția Economie și Reforme, CR Ungheni;
– Prezentarea Portofoliului de Proiecte Investiționale ale Regiunii Ungheni,
Lucia Ușurelu, ProEntrace.

Președintele a menționat: Semnând Acordul de asociere în anul 2021, de fapt, am reconfirmat intenția de a depune eforturi și în continuare pentru a asigura:

dezvoltarea economică a raionului Ungheni, crearea unui climat investițional favorabil și dezvoltarea durabilă a tuturor localităților din raion.

Împreună vom identifica problemele de dezvoltare socio-economică a comunităților noastre și de impulsionare a dezvoltării economice locale, vom conjuga eforturile de identificare în comun a celor mai eficiente modalități de dezvoltare socio-economică a comunităților noastre pe care le administrăm, asigurând prin toate acțiunile noastre o contribuție majoră la îmbunătățirea calității vieții și asigurarea unui nivel înalt de trai a cetățenilor comunităților noastre.

Din partea Consiliului raional Ungheni, vă asigur de toată deschiderea în acest proces, căci doar împreună dezvoltând economia locală, putem spera la o dezvoltare durabilă a comunităților.

Autor: Casian Ilinca, specialist principal, Aparatul președintelui raionului