Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Peste 60 de apicultori din raion s-au întrunit la seminarul desfăşurat la 25 februarie curent,  în sala de conferinţe a Consiliului raional Ungheni, cu genericul „Rezultatele iernării coloniilor de albine, în condiţiile de iarnă 2017-2018, metodele noi de combatere a bolilor  şi noile reglementări în legislaţia apicolă ” organizat de Direcţia Agricultură şi Alimentaţie în comun cu Asociaţia Apicultorilor din raion.

La seminar au fost invitaţi reprezentanţii serviciilor: ANSA, AIPA, Direcţiei generale de administrare fiscală Centru, unde au înştiinţat apicultorii despre aspectele juridice în aplicarea Legii apiculturii şi gestionarea stupinei, oportunităţile de finanţare pentru activitatea apicolă, metodele de combatere a bolilor şi măsuri necesare de tratare a albinelor. Preşedintele  Asociaţiei din raion dl Pascaru Ion a raportat poziţia şi activitatea Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor din RM şi priorităţile membrilor săi atît la nivelul organelor legislative şi executive ale ţării cît şi la nivelul instituţiilor centrale sau teritoriale.

Următoarea sedinţă a membrilor Asociaţiei apicultorilor din raion va avea loc la data de 25 martie, curent ora 10-00 în sala de conferinţe a Consiliului raional Ungheni.

Pentru informații suplimentare accesați următoarele linkuri:

I. Maxim Cadrul Juridic – apic 

VARROA-Petru Sacara – Copy

R. Palanciuc – Oportunitati de finantare