Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În perioada 10-12 aprilie 2024, la Centrul raional de cultură din comuna Pârlița a avut loc seminarul ,,Initiere în scrierea proiectelor”, cu participarea specialiștilor de la Centrele de Cultură din raionul Ungheni.

Această activitate face parte din programul de asistență sectorială, pe care a inclus-o domnul președinte Dionisie Ternovschi în activitatea Consiliului raional Ungheni.

Formatoarele seminarului, Violeta Petre și Eugenia Savin de la Centrul de Resurse și Atragere a Investițiilor au abordat tematici importante privind elementele esențiale în scrierea unui proiect, informații despre potențiali finanțatori, crearea CV-ului organizației și alte subiecte de interes pentru participanți.

Participanții si-au exprimat mulțumirea față de organizatori, accentuând importanța cunoștințelor acumulate pentru îmbunătățirea activității, pregătirea pentru atragerea fondurilor externe pentru dezvoltare.

La finalul activităților, domnul președinte al raionului le-a înmânat beneficiarilor certificate de participare, accentuând încă odată importanța cunoștințelor și abilităților necesare scrierii proiectelor pentru exercițiul ce ne așteaptă odată cu preaderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și rolul consiliului raional în calitate de suport pentru autoritățile locale în procesul de dezvoltare durabilă.