Un moment nu mai puţin important pentru noi toţi, a fost înmînarea cheilor a 5 maşini SMURD, echipate în întregime cu necesarul activităţii, de către Guvernul României, şi anume de dl Victor Ponta, primul-ministru al României.

       

La eveniment au participat primul – ministrul al Republicii Moldova, dl Iurie Leancă, primul-ministru al României, dl Victor Ponta, comisarul european pentru energie, dl Gunther Oettinger, miniştri ai Republicii Moldova, precum şi ai României şi alţi oficial din ambele state.

Maşinile, constituind prima tranşă, din restul de 35 care urmează a fi donate Republicii Moldova de către Guvernul României, vor merge la Bălţi, iar în cel mai scurt timp, alte echipamente SMURD vor ajunge şi la Ungheni.

Aducem sincere mulţumiri Guvernului Republicii Moldova, dl Iurie Leancă, pentru munca depusă, pentru încredere şi pentru sprijinul acordat, mulţumiri aducem Guvernului României, dlui Victor Ponta, pentru permanenta colaborare şi susţinere, pentru aceste vehicole ce sunt menite să salveze vieţi omeneşti şi de care avem mare nevoie, pentru suportul financiar acordat ce va merge la reparaţia a 35 de grădiniţe din raionul Ungheni.

Este o colaborare strînsă şi apreciată de noi toţi,  în care sperăm şi pe viitor.