În perioada  13-14 iunie un grup de lucru alcătuit din reprezentanții Consiliului raional Ungheni, Spitalului raional  și cîțiva consilieri au vizitat laboratoarele  spitalelor din România pentru a se familiariza cu activitățile acestora și pentru  a identifica soluții de modernizare ale laboratorului spitalului  din Ungheni.

În cadrul deplasării a fost vizitat un Centru medical din Iași care prestează servicii de calitate înaltă, apoi Spitalul Județean Focșani a cărui laborator a fost recent dotat cu echipament de înaltă performanță și activează pe principiul  de Parteneriat Public Privat. Ultima vizită a fost efectuată la MedCentru din  București.

Din spusele președintei raionului, Ludmila Guzun:” Situația actuală a Spitalului raional Ungheni lasă de dorit  la aspect de dotare, investigații și  servicii. Cetățenii  sînt nevoiți să  se deplaseze la Chișinău pentru investigații mai complexe. Urmează să  identificăm un proiect prin care să investim în dezvoltarea și dotarea laboratorului Spitalului din Ungheni sau să găsim un partener interesat să investească în servicii de calitate pe care să le avem  în teritoriu pentru comoditatea cetățenilor”.