Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Astăzi, 20 ianuarie 2021, dna Tatiana Lazar  vicepreședinta raionului a participat, împreună cu echipa locală de implementare a Proiectului “Viața sănătoasă”, la webinarul online “Asistența integrată în practică: transformare la nivel de sisteme și oameni”.

Scopul acestui webinar este promovarea asistenței integrate pentru persoanele cu boli netransmisibile și cu   necesități complexe.

Ședința a întrunit reprezentanți  din raioanele pilot Fălești, Ungheni, Orhei, Cahul, Taraclia, Vulcănești, Ștefan Vodă, Criuleni , Edineț și Briceni.

Moderatorul, dna Tatiana Dnestrean, expert în domeniul asistenței integrate a numit  obiectivele webinarului, realizările proiectului și acțiunile planificate în implementarea inițiativelor de asistență comunitară integrată.

Din partea Ministerului Sănătății, Muncii  și Protecției Sociale a vorbit dna Tatiana Zatîc, secretar de stat,  care a apreciat efortul comun în implementarea proiectului.

Au fost discutate modelele-experiența raioanelor pilot Ungheni, Fălești, Orhei din implementarea asistenței integrate, care vor fi la baza modelelor celorlalte raioane.

Vitalie Țăranu, șef al IMSP Centrul de sănătate Cornești  a prezentat raportul cu privire la implementarea în practică a modelului menționat.

La final, dl Manfred Zahorca, expert în domeniul asistenței integrate a sumarizat și concluzionat discuțiile, subliniind că webinarul a fost unul interesant și productiv, bazat pe experiențe locale.

Autor: Diana Reguș, specialist, Aparatul președintelui raionului